Serietidningar - Kronblom

Kronblom är en svensk tecknad serie som skapades av Elov Persson år 1927. Kronblom förs sedan 1968 vidare av hans son Gunnar Persson. Första numret av Kronblom som jultidning kom 1930. 2006 började även avsnitt tecknade av Gunnar Perssons son Jonas Persson publiceras i 91:an. Det är alltså tredje generationen inom familjen Persson som tecknar serien.
Serien handlar om en lat man i övre medelåldern som bor i Vinkelboda. Han tycker bäst om att ligga inne på sin kökssoffa och ta det lugnt. Detta uppskattas inte av hans fru Malin, och ännu mindre av svärmodern, Agata Abelsson. Det är ofta spänt mellan Kronblom och svärmodern. Kronblom gör vad som helst för att slippa se sin svärmor. När det gäller att bli av med sin svärmor så är inte Kronblom längre lat, utan kan jobba riktigt hårt, om han vet, att han slipper se henne. Ofta lyckas han också med att bli av med henne.
Andra figurer i Kronblom är grosshandlaren, den snåle storbonden Rovlund, grannen Svängrot och handlare Nilsson och (på senare år) byfånen Bo By.
Källa: Wikipedia

Seriewikin - Kronblom
Föreslå En Länk

1997

Klicka för större bild.

1997