Figurer - Thunderbirds

Thunderbirds är en brittisk science-fiction tv-serie skapad av Gerry och Sylvia Anderson, filmad av deras produktionsföretag AP Films (APF) och distribuerat av ITC Entertainment.
Den gjordes mellan 1964 och 1966 med hjälp av en form av elektronisk marionettdocka (kallad "Supermarionation").
Två serier, totalt 32 femtio minuters episoder, filmades; produktionen slutade med slutförandet av det sjätte avsnittet i den andra serien efter att Lew Grade, Andersons finansiella stödjare, misslyckades i sitt försök att sälja programmet till amerikansk nätverks-tv.

Thunderbirds är en uppföljning av de tidigare Supermarionation-produktionerna Four Feather Falls, Supercar, Fireball XL5 och Stingray.
Det följer exploateringen av International Rescue (IR), en livräddande organisation utrustad med tekniskt avancerade land-, sjö-, luft- och rymdräddningsfarkoster.
dessa leds av en flotta med fem fordon som heter Thunderbirds och lanserades från IR: s hemliga bas i Stilla havet.
Huvudpersonerna är före detta astronaut Jeff Tracy, grundaren av IR, och hans fem vuxna söner, som styr Thunderbird-maskinerna.

Thunderbirds började sin första UK-sändning 1965 på ITV-nätverket.
Det sändes också i cirka 30 andra länder under 1960-talet.
Med jämna mellanrum upprepades den för radio i början av 1990-talet och har påverkat många TV-program och andra medier.
Förutom att inspirera till olika merchandising-kampanjer har serien följts av två långfilmsuppföljare, en live-actionfilm från 2004 och en mimerad scenshow.
Den andra av två TV-remakes, Thunderbirds Are Go, hade premiär 2015; samma år, tre nya avsnitt, baserade på ljudspår av bindande ljudspel och producerade med samma tekniker som originalserien, producerades för att fira av franchisets 50-årsjubileum.

Källa: Wikipedia

Thunderbirds.com
Thunderbirds - Fandom
Föreslå En Länk

Klicka för större bild.