Figurer - Sailor Moon

Sailor Moon (japanska: 美少女戦士セーラームーン?, bishōjo senshi sērā mūn ) är en manga och anime om en från början 14-årig flicka, Annie Tsukino, som förvandlas till den glamourösa hjältinnan Sailor Moon. Världen hotas av ondskans makter och demoner, och den enda som kan stoppa dem är Sailor Moon och hennes vänner.
Animen är baserad på en manga skriven av Naoko Takeuchi, Bishoujo Senshi Sailor Moon.

Det börjar med att Annie räddar den talande katten Luna från några små pojkar, varefter Luna får bo hos Annie.
Luna märker snabbt att Annie är en av de utvalda månhjältinnorna.
Först fattar Annie inget, men efter ett tag förstår hon att hon är Sailor Moon som kämpar för rättvisa och kärleken.

Annie är en tjej som gråter för varenda sak och regelmässigt kommer för sent till skolan, och hon har svårt att vänja sig vid de strider mot demoner hon måste utkämpa som Sailor Moon.
Det förekommer en återkommande replik som Sailor Moon använder: "Jag ska straffa dig, i Månens namn".
Tillsammans med Luna ska hon hitta de fyra andra månhjältinnorna Sailor Mercury, Sailor Mars, Sailor Jupiter och Sailor Venus, samt en mystisk prinsessa, som sedan visar sig vara hon själv, genom att hon är en reinkarnation av denna.
Annie blir jämt retad av en ung man vid namn Mamoru som hon hela tiden stöter på, men samtidigt är hon jättekär i Den Maskerade Rosen.
Efter ett tag märker hon att Den Maskerade Rosen som har hjälpt henne i en massa strider och den retsamma Mamoru är samma person, och de blir förälskade.

Källa: Wikipedia

VIZ.com - Sailor Moon
Sailor Moon - Fandom
Föreslå En Länk

Klicka för större bild.