Figurer - Pumuckl

Meister Eder und sein Pumuckl (engelska: Master Eder and his Pumuckl) är en tysk barnserie skapad av Ellis Kaut.
Ursprungligen en radiospelningsserie av den bayerska radion 1961, berättades berättelserna senare till böcker och till en framgångsrik TV-serie med samma namn samt tre filmer och en musikal.
Pumuckl är en rödhårig Kobold och ättling till Klabautermänner. Han är osynlig för människor omkring honom utom för snickermästaren Eder som Pumuckl bor med.
Han är också känd i vissa delar av världen, särskilt i Asien som Adib.
Pumuckl är en av de mest populära karaktärerna inom barnunderhållning i Tyskland och flera generationer har nu vuxit upp med den fräcka men roliga lilla Kobold.
Pumuckl älskar allt som har med havet att göra, särskilt segelbåtar. Han gillar inte snygga och rena platser, så han tar sin tillflykt i en snickares stökiga verkstad.
Verkstaden tillhör äldre Meister Eder. Det är just det faktum att verkstaden är stökig som förseglar Pumuckls öde.
Han fastnar på en överflödande kruka med lim. Det är så bland Kobolds att när någon av sitt slag fastnar vid något skapat av människan, blir de synliga, och enligt deras förfäders regler måste de stanna hos människan som ser dem, i detta fall Meister Eder.
I serien och i böckerna är Pumuckl alltid synlig om ingen annan än Meister Eder är närvarande.
Men han blir osynlig när andra människor syns. Först är Meister Eder ovillig att ta hand om kobolden, eftersom han är trivs på egen hand.
Men Pumuckl gör det klart att han inte har något annat val. En djup vänskap blommar snart mellan den äldre mannen och den fräcka kobolden.


Källa: Wikipedia

sidans namn här
Föreslå En Länk

Klicka för större bild.