Figurer - Sonic

Sonic the Hedgehog är en japansk videospelserie och mediefranchise skapad och ägs av Sega.
Franchisen följer Sonic, en antropomorf blå igelkott som kämpar mot den onda doktorn Eggman, en galen forskare.
De första Sonic the Hedgehog-spelen var plattformsspel som utvecklats av Sonic Team; andra spel, utvecklade av olika studior, inkluderar spin-offs i racing, strid, fest och sport genrer.
Franchisen innehåller också tryckta medier, animationer, en långfilm från 2020 och varor.

Det första Sonic-spelet, som släpptes 1991 för Sega Genesis, utvecklades efter att Sega begärde en maskotkaraktär för att tävla med Nintendos maskot Mario.
Dess framgång hjälpte Sega att bli ett av de ledande videospelföretagen under den fjärde generationen videospelkonsoler i början av 1990-talet.
Sega Technical Institute utvecklade de närmaste tre Sonic-spelen, plus spin-off Sonic Spinball (1993).
Efter en paus under den misslyckade Saturn-eran släpptes det första stora 3D Sonic-spelet, Sonic Adventure, 1998 för Dreamcast.

Sega lämnade konsolmarknaden och skiftade till tredjepartsutveckling 2001 och fortsatte serien på Nintendo-, Xbox- och PlayStation-system.
Sonic the Hedgehog är Segas flaggskeppsfranchise och en av de bästsäljande franchiseavtalen för spel, med en omsättning på över 5 miljarder dollar år 2014 och försäljning 140 miljoner år 2016.
Seriens försäljning och gratis nedladdningar av mobilspel uppgick till 920 miljoner år 2019.
Genesis Sonic-spelen har beskrivits som representativa för kulturen på 1990-talet och listas bland de största genom tiderna.
Även om senare spel, särskilt omstart av 2006-serien, har kritiserats för en upplevd kvalitetsnedgång, är Sonic inflytelserik i videospelsindustrin och refereras ofta till i populärkulturen.
Franchisen är också känd för sitt fandom som producerar inofficiella medier, som fan art och fangames.

Källa: Wikipedia

Sonic The Hedgehog.com
Föreslå En Länk

Klicka för större bild.