Figurer - Tintin

Tintin är en seriefigur skapad av den belgiske serieskaparen Georges Remi, alias Hergé och huvudperson i seriesviten Tintins äventyr.
Tintin (vars namn betyder ungefär "ingenting alls" på franska) baserades till stor del på en av Hergés tidigare skapelser, nämligen scouten Totor, lämmelpatrullens oförskräckte ledare. Totors äventyr publicerades mellan 1926 och 1929 i den belgiska månadstidningen "Le Boy-scout Belge", 'Den belgiske pojkscouten'. Hergé, som var anställd på Le XXème Siècle och blivit tilldelad huvudansvaret för "Le Petit Vingtième", fick i uppdrag att göra en uppbygglig serie där Belgien framställdes i positiv dager mellan de äventyr som läsarna krävde. Hergés lösning blev att skicka huvudpersonen till olika exotiska platser, och då blev yrket som reporter idealiskt. Trots att Tintin nästan alltid är ute på uppdrag, skildras hur han skriver en artikel bara en gång (i Tintin i Sovjet).

Seriefiguren Tintin är en ung man med mer eller mindre neutrala drag, bortsett från att han ofta blir involverad i farliga fall som han klarar sig ur genom sitt mod. Framför allt är Tintin rätt slätstruken i jämförelse med seriens bifigurer.

Men Tintin förändrades under seriens gång. Från att ha varit lite rebellisk under de tidiga albumen, blev han med början i albumet Castafiores juveler en mer passiv figur som väntade på att äventyren skulle komma hem till honom. Den trenden blev än mer tydlig i de två sista albumen Plan 714 till Sydney och Tintin hos gerillan. Vissa fans anser att de albumen sviker Tintin som figur, andra menar att de är de mest välgjorda och underhållande albumen.

Men genomgående för hela serien är att Tintin är mycket händig, intelligent och alltid kapabel att agera snabbt i svåra situationer. Han kan manövrera flygplan, helikopter, ubåt, vanlig båt och till och med stridsvagn. Dessutom kan han hantera ett flertal olika vapen och har bra pricksäkerhet . Och i Blå Lotus förefaller han också vara en mycket god slagskämpe. Det framgår också i Krabban med guldklorna att han är en bra skytt, att han talar ett flertal olika språk och är skicklig på att lösa diverse chiffer och gåtor. Han behärskar även bergsklättring och många tekniska områden. Dessutom är han vältränad och har en mycket bra kondition.
Källa: Wikipedia

Tintin.com
The Tintin Shop.uk.com
Toydreamer.com.au - Tintin
Tintin Seriealbum
Föreslå En Länk

Klicka för större bild.