Figurer - Teletubbies

Teletubbies är ett Brittiskt TV-program riktat till små barn. Serien producerades för BBC av Ragdoll Productions mellan åren 1997 till 2001 i 365 avsnitt. Figurerna skapades av Andrew Davenport och Anne Wood.

Huvudpersonerna är fyra knubbiga och dockliknande varelser spelade av skådespelare i dräkter. Var och en av dem har en gråaktig rektangel på magen. Genom dessa visas filmsekvenser som introduceras i programmet. Programmet bygger på repetition. Alla filmsekvenser upprepas. Målet är att lära små barn känna igen saker och förstå omvärldsförhållanden.

Miljön där teletubbies lever liknar mest en golfbana, med böljande gräsmattetäckta kullar där det farligaste man kan möta verkar vara kaniner. Under kullen i centrum finns ett rymdskeppsliknande hem där teletubbies bor. Diverse robotar deltar ibland i handlingen. Dessa är en brödrost (Tubby toaster) och en dammsugare (Noo-Noo). På huvudet har de olika huvudfigurerna en antenn som är formad på ett eget sätt. Även en sol i form av ett bebisansikte kan ibland ses glida över teletubbiehimlen. Solen skulle egentligen vara en femte teletubby, men producenterna ville ha med ett riktigt barn för att publiken skulle kunna relatera ännu mer till programmet. Bebisen spelades av Calibey R. Craig.

Teletubbies är inte bara riktat till små barn (koltåldern). De har samma kroppsliga proportioner som personer i målgruppen. Alltihop är medvetet utformat av beteendeforskaren Andrew Davenport. Teletubbies verkar själva befinna sig på tröskeln till att kunna tala ordentligt, precis som sin publik.
Teletubbies är tänkt att vara könlösa, men folk ser ofta Tinky Winky och Dipsy som pojkar, och Laa-Laa och Po som flickor
Källa: Wikipedia

Teletubbies.com
Föreslå En Länk

Klicka för större bild.