Figurer - Scooby-Doo

Scooby-Doo är ett amerikanskt mediavarumärke uppbyggt kring flera animerade TV-serier och relaterade verk. Den ursprungliga TV-serien, Scooby-Doo, var är du? (1969-1972), skapades för Hanna-Barbera Productions av Joseph Barbera och William Hanna och handlar om grand danois-hunden Scooby-Doo och hans kompanjon Shaggy som i egenskap av medlemmar i mysteriegänget löser mystiska gåtor med övernaturliga förtecken.
Ibland medverkar andra figurer, som till exempel Scoobys kusin Scooby-Dum och hans brorson Scrappy-Doo, tillsammans med originalfigurerna eller som ersättare för de huvudsakliga figurerna.

Scooby-Doo sändes ursprungligen på CBS från år 1969 till 1976 och därefter flyttades den till ABC som sände serien fram till 1986. Mellan åren 1988 till 1991 visades spin-offen Scooby-Doo som valp på ABC där alla figurer i mysterigänget var barn. Det ursprungliga formatet för serien återupplivades och uppdaterades av WB Television Network i Våran Scooby-Doo som sändes mellan åren 2002 och 2006 och den efterföljde Shaggy & Scooby-Doo Get a Clue! (2006-2008). Den senaste Scooby-Doo-serien, Scooby-Doo! Mystery Incorporated hade premiär på Cartoon Network i juli 2010.
Källa: Wikipedia

Scooby-Doo.com
Boomerang Tv - Scooby-Doo
Cartoon Network - Scooby-Doo
Scooby-Doo Serietidningar
Föreslå En Länk

Klicka för större bild.