Figurer - Powerpuffpinglorna (The Powerpuff Girls)

Powerpuffpinglorna (engelska: Powerpuff Girls) är en amerikansk-koreansk animerad TV-serie ursprungligen producerad av Hanna-Barbera Productions. År 2001 tog Cartoon Network Studios över produktionen för kanalen Cartoon Network.
Serien skapades av Craig McCracken. Animationschef är Genndy Tartakovsky, som även ligger bakom Dexters laboratorium och Samurai Jack.

Serien kretsar kring de tre flickorna Blomman, Bubblan och Buttran som bor i staden Townsville. Powerpuffpinglorna skapades när Professor Utonium blandade socker, peppar, salt och allting som är snällt, men av misstag tillsätts Kemikalie X. De har många olika superkrafter, till exempel är de superstarka, supersnabba och kan flyga. Powerpuffpinglorna bor tillsammans med Professor Utonium, och tillbringar vardagarna i förskolan. Staden Townsville blir mycket ofta utsatt för skurkar som på olika sätt vill förstöra staden och Powerpuffpinglorna rycker då ut för att rädda den.
Staden Townsville styrs av en borgmästare som egentligen inte duger till någonting. Trots detta är han omtyckt. Den som egentligen sköter staden är borgmästarens sekreterare Fröken Bellum som är mycket kompetent, men man får aldrig se hennes ansikte


Blomman (orig. Blossom), har långt orange hår, rosa ögon och rosa kläder. Hon är ledare för Powerpuffpinglorna, och är den som beter sig mest vuxet och sansat. Hon vill känna sig smartast av systrarna men blir därför ibland betraktad som en besserwisser. Blomman kan spruta eld och is, något som de andra systrarna inte kan.
Bubblan (orig. Bubbles), har blont hår i två tofsar, blå ögon och blå kläder. Hon älskar att rita och blåsa såpbubblor, och hennes naiva överkänslighet gör att hon ofta (felaktigt) betraktas som gruppens svaga punkt. En av hennes styrkor är att hon kan skrika väldigt högt.
Buttran (orig. Buttercup), har kort svart hår, gröna ögon och gröna kläder. Hon är gruppens pojkflicka, och hon brukar låta sitt aggressiva humör gå ut över andra.

Cartoon Network - Powerpuffpinglorna
The Powerpuff Gilrs - Wikia
Föreslå En Länk

Klicka för större bild.