Figurer - Pokemon

Pokémon också känt som Pocket Monsters, är en japansk media-franchise. Pokémon finns bland annat som spel till Nintendos spelkonsoler, TV-serier, långfilmer, samlarkortspel, serietidningar m.m. Fenomenet skapades av Satoshi Tajiri kring 1996. Genom att utnyttja samverkan mellan olika medier kom Pokémon att bli ett kulturellt fenomen under andra halvan av 1990-talet för vissa yngre åldersgrupper och framförallt figuren Pikachu är närmast att betrakta som en global kulturikon. Ordet "Pokémon" är identiskt i både singular och plural. Det är alltså grammatiskt korrekt att säga "en Pokémon" och "många Pokémon", liksom "en Pikachu" och "många Pikachu". Det finns nu 722 olika Pokémon sedan releasen av Pokémonspelen X och Y.

Produkterna skapades av Game Freak åt Nintendo, som noga bevakar de immateriella rättigheterna. Nintendo använder Pokémon som dragplåster för sin Game Boy-plattform men också för Nintendo GameCube, Nintendo DS och Wii.

I Pokémonvärlden finns det ett fåtal djur men de flesta är ersatta av Pokémon. I denna värld är det många ungdomars högsta önskan att bli en Pokémontränare och att fånga in Pokémon, träna dem, delta i strider samt att vinna Pokémon-Ligan. I spelen är spelaren oftast en Pokémontränare. Eftersom vissa Pokémon är kraftfulla används de inte bara av äventyrslystna ungdomar, utan även av onda rollfigurer, som den kriminella organisationen Team Rocket.

Originalet är på japanska och uttydningen av namnet blir "Pocket Monsters" (fickmonster), vilket också de första spelen hette i Japan. När de sedan skulle lanseras i USA fanns redan en produkt registrerad under ett liknande namn. Man använde då istället den förkortning som bland japanska Pokémonspelare hade blivit ett väl använt begrepp, "Pokémon". I Japan finns butiker som specifikt säljer Pokémon.
Källa: Wikipedia

Pokemon.se
Youtube Pokemon Channel
Pokemon20.com
Pokemon - Wikia
Pokemoncenter.com - Pokemon Karaktärer
Föreslå En Länk

Klicka för större bild.



Övriga Oidentifierade



Fake Pokemon