Figurer - Fistful Of Aliens (FOA)

Fistful of Aliens var ett spel med små samlarfigurer tillverkad av Yes! Entertainment Corporation. De producerades mellan 1997-1999 med två serier tillverkade. De avbröts innan den 3: e serien släpptes, när företaget gick i konkurs. Figurerna såldes i olika paket. Den vanligaste var 8 synliga aliens och en dold mutant eller RAMM.
I alla paket ingick instruktioner för spelet, ett kapitel av den totala berättelsen, och ett samlarkort för mutanten eller RAMM i det paketet.

Handlingen för spelet var förlagd i "Outer Galaxies" år 3037. Tre främmande raser i ständigt krig med varandra, men på grund av deras unika fysiska egenskaper, kan ingen ras någonsin bli segraren. I ett försök att få enighet mellan raserna skapade de äldste i varje planet, SciRoids (Scientific Androids) för att få fram en superras av mutanter som skulle få alla egenskaperna hos dom 3 raserna, och skulle på så sätt frambringa fred mellan dom.

Men på grund av genetisk instabilitet kunde inte mer än 2 arter kombineras med framgång. Slutresultatet var en ras av mutanter som vidgade klyftan mot fred. Eftersom endast två arter skulle representeras av en enda mutant, skulle den tredje rasen alltid känna fiendskap mot dem. Utöver detta efter en ovanlig formation av planeterna, skapades en energipuls vid VirtLabs som orsakade kärnexplosion som resulterade i födelsen av ännu en annan ras av varelser som kallas RAMMs (Sällsynta främmande metalliska mutanter).
RAMMs var klonade versioner av de andra mutanterna, bronsfärgade och med superkrafter.

Men SciRoid största misslyckande mot fred var skapandet av E-RAMM krigsherren, Jangutz Khan. Han blev den högsta befälhavaren för alla mutanter. Även om han var en kombination av 2 arter som sina bröder, uppvisade han tecken på de tredje arternas egenskaper och var således så nära en perfekt mutant som gick kan få. Däremot orsakade denna obalans att sakta urartades tills han var helt galen. De äldste beslutade att mutanterna endast hämmade fred och skickade dom i exil. Detta förvandlade Khans galenskap till raseri.

Khan mötte hans bröder exil i och återuppbyggde dem som krigsmaskiner. Mutanterna återvände sedan till sina hemplaneter och började att förslava sina mindre kusiner genom att tvinga dem att slåss till döden med slavar från andra mutanter. Khans sista handlande innan han lämnade galaxen var att fånga SciRoids fredsskepp och tvinga SciRoids att återuppbygga det som ett flaggskepp till hans mutantarmé och kastade sedan SciRoids i rymdens vakuum.

Dredrocks är den starkaste av de tre raserna. Att leva på planeten närmast deras solsystems sol har gett dom en tuff, läderartad röd hud och matta grå ögon. Och deras ständiga arbetande i gruvorna på deras planet har gett dem otroliga muskler och tjocka naglar för att gräva. De är en primitiv ras, men de är värdefulla för balansen i kriget.

Gangreens är en insektliknande ras som lever på en sank, träskplanet. De är en köttätande ras som bor i slempooler och väntar på deras nästa offer ska passera, oavsett om det är en kollega Gangreen eller något annat. Även om de lätt besegras av Dredrocks, har dom en fördel mot Bluespews, att deras naturliga kroppsslem neutraliserar Bluespew syra och gör dem hjälplösa mot Gangreens attack.

Bluespews lever på den kallaste planeten i solsystemet längst bort från solen. De är i särklass mest intelligenta och arroganta av de tre raserna. Bluespews har utvecklats och anpassats för att överleva på sin frusna värld.
Till exempel har dom stora ögon att se i svagt ljus med och simhudsfötter för att hjälpa dem att hålla sitt grepp på isen. Bluespews blod är mycket frätande, och så småningom bränner det dom yttre skikten av sin egen hud till ett bepansrat exoskelett. Även om de kan falla offer för Gangreens är Dredrocks ingen match för deras frätande beröring då dom löses upp inom några få minuter.

Mutanterna består av 2 främmande arter. De är oftast starkare än var och en av de 2 arter som delar deras egenskaper. Och de domineras helt av den 3: e utomjordiska ras som de inte delar egenskaper med.

Dredrock-Gangreens är muskulösa insektsliknade varelser med vassa klor.

Gangreen-Bluespews är intelligenta, insektsliknande med förmåga att spruta syra.

Bluespew-Dredrocks är 50/50 Muskler och intelligens.

RAMMs var ursprungligen kloner av mutanterna tills en olycka i VirtLabs orsakade deras hud att bli bronsfärgad och de fick en radioaktiv sköld. De respekteras av både främmande och mutanter och lyckades få fred under en kort tid. Men även de rekryterades till kriget, eftersom ingen ras verkligen skulle acceptera dem som sina egna, på grund av sina förmågor att kunna missbruka sin ostoppbara kraft.
Källa: Wikipedia

FOA Collector's Page
Raumhafen.de
Föreslå En Länk

Klicka för större bild.