Figurer - Familjen Flinta (The Flintstones)

Familjen Flinta (The Flintstones) är tecknad amerikansk TV-serie i stenåldersmiljö premiärvisad i amerikansk TV 1960, av Hanna-Barbera Productions. Serien var den första amerikanska animerade TV-serien som sändes kvällstid. Totalt producerades sex säsonger och 166 avsnitt av serien. Utöver detta har serien följts upp med ytterligare sju TV-serier (varav några med Pebbles och Bambam som gifta och med egna barn), femton animerade filmer och TV-specialare, två spelfilmer och två kortfilmer.

Fred Flinta och hans fru Wilma är goda vänner och grannar med Barney Granit och hans fru Betty. Den 22 februari 1963 fick Wilma och Fred dottern Pebbles i avsnittet The Blessed Event. Senare fick också Betty och Barney hittebarnet Bambam som visade sig besitta superkrafter. I den sjätte säsongen kraschlandade ett rymdskepp framför Freds bil, ut kom Den store Gazoo, en liten grön utomjording som förvisats till stenåldern efter att han uppfunnit en knapp som kunde förinta universum (men han sade att han aldrig tänkte använda den). Som straff tvingas han hjälpa Fred och Barney med deras problem.

Fred Flintas röst gjordes av Alan Reed och Wilma Flintas röst av Jean Vander Pyl. Barneys röst gjordes av Mel Blanc.
När serien visades i Sverige på TV3 stod bl.a. Johan Wahlström som Fred och Dick Eriksson som Barney för den svenska dubbningen. På Cartoon Network dubbades Freds röst av Thomas Engelbrektson och Barneys röst av Mikael Roupé.
Samtliga säsonger av Familjen Flinta finns utgivna på DVD
Källa: Wikipedia

The Flintstones Karaktärer
Hanna Barbera Wika
Familjen Flinta Serietidningar
Föreslå En Länk

Klicka för större bild.