Figurer - Det Var En Gång (Il était une fois...)

Det var en gång – tidernas äventyr, (franska Il était une fois... l'homme) är en fransk animerad TV-serie från 1978 och handlar om jorden och människans historia. Serien är den första delserien i den populära franska serien Det var en gång skapad av Albert Barillé och animationsstudion Procidis.
Serien följer mänsklighetens historia, från jordens skapelse till nutiden och in i framtiden.

Mäster-Maestro (Roger Carel) Den vise mannen som känns igen för sitt vita och yviga skägg och hår som når ner till fötterna och täcker hela kroppen med undantag för ansiktsuttrycken, armarna och fötterna. Mästers roll i serien är vanligtvis hövding, äldste, uppfinnare, präst eller rådgivare till kungar och främst är han mentor till barnen. Mäster brukar förvara föremål i sitt skägg som kommer väl till pass beroende på situationen.

Sten-Pierre (Roger Carel) Seriens protagonist med brunt hår som alltid porträtteras som en vänlig och omtänksam person. Han är vanligtvis gift med Pierrette och är bästa vän med Storstark.
Storstark-Le Gros (Yves Barsacq) Stens bästa vän som har rött lockigt hår, något klantig, impulsiv och mycket stark ung man som gärna löser problemen med nävarna i motsats till Sten.
Pierrette (Annie Balestra) En godhjärtad blond kvinna som vanligtvis är gift med Sten
Ruskendrul-Le Teigneux (Claude Bertrand) Seriens antagonist som är mycket stark och aggressiv, han brukar alliera sig med le Nabot. Han brukar vanligtvis försöka göra livet surt för Sten och Storstark eller argumentera emot dem.
Le Nabot (Patrick Préjean) Kortväxt man med rött hår som är minst lika skurkaktig som Ruskendrul men betydligt mer strategisk och intelligent, han är den enda som håller med sin vapenbroder.

Källa: Wikipedia

Föreslå En Länk

Klicka för större bild.