Figurer - Dennis

Dennis (i original "Dennis the Menace"), är en amerikansk tecknad serie skapad 1951 av Hank Ketcham.
I Sverige har han i vissa publikationer under 1950-talet kallats såväl "Lill-Knas" som "Bosse Bus" och "Kristian Tyrann". När serietidningen lanserades fick det till slut bli kort och gott "Dennis".

Dennis har även förekommit i flera serietidningsversioner i USA, tecknade av olika tecknare, bland annat Al Wiseman och Owen Fitzgerald, ofta med manus av Fred Toole. Ketcham själv ritade inte längre avsnitt än söndagsstrippar, men det gjorde han från 1940-talet fram till 1994. I Sverige har man även licensproducerat avsnitt.

I TV:ns barndom fanns det en spelad serie, där Dennis framställdes som en ganska osnuten snorunge, men senare producerades i många år en animerad TV-serie, som var mer trogen originalet.
Dennis är en i grund och botten snäll och godlynt kille (i motsats till de flesta andra busfrön i serier), men hans stora impulsivitet och gränslösa påhittighet ställer alltid till trassel för honom. Grannen, Farbror Nilsson är den som för det mesta råkar ut för hans snilleblixtar, och som varande äldre gentleman har han svårt att alltid minnas hur det en gång var att vara grabb. Kompisen Jojje är litet yngre, och det händer att Dennis utnyttjar detta faktum och spelar honom ett spratt då och då, men annars är de oskiljaktiga. Maggan brukar emellanåt dyka upp och himla sig över killarnas tilltag, men får för det mesta retirera besegrad.

Källa: Wikipedia

Dennis Karaktärer
Dennis Serietidningar
Föreslå En Länk

Klicka för större bild.