Figurer - California Raisins

California Raisins var en fiktiv rhythm and blues musikgrupp.
Sång sjöngs av musikern Buddy Miles. California Raisins konceptet nådde hög popularitet i mitten till slutet av 1980-talet främst genom claymation TV-reklam.

Konceptet skapades ursprungligen för ett kommersiellt uppdrag av California Raisin Advisory Board när en av författarna, Seth Werner fick en idé och sa: "Vi har försökt allt utom russin som dansar och sjunger, I heard it through the grape vine" till deras förvåning blev California Raisins vilt populära och banade vägen för flera framtida reklamer varav en innehöll Ray Charles och en annan med en russin karikatyr av Michael Jackson.
Filmerna har producerats av Vinton Studios som använder claymation teknik och med karaktärer designade av Michael Brunsfeld. Följande år, dök russinen upp i Emmy-belönade A Claymation Christmas Celebration, och sjöng "Rudolf med röda mulen."
California Raisins släppte fyra studioalbum på priority Records mellan 1987 och 1988, och deras signaturlåt, "I heard it through the grape vine" landade på Billboard Hot 100.

Den 4 november 1988, sändes en primetime special med titeln Möt russinen!. En musikalisk mockumentary återigen skapat av Vinton Studios och den blev nominerad till en Primetime Emmy Award. Det gav också bandmedlemmarna mer personlighet och individuella namn: AC, beebop (trummor), Stretch (bas), och Red (gitarr / piano).
California Raisins Show debuterade året därpå men varade blott 13 episoder.
Uppföljaren till den ursprungliga CBS specialen sändes 1990 under titeln russin: Slutsåld!: California Raisins II.

Många av de objekt som skapats för kampanjen har blivit en del av den permanenta samlingen av Smithsonian Institution. Merchandise försäljning består av leksaker och russinbilder på nästan alla tänkbara saker: matlådor, bärbara datorer, kläder, affischer, lakan, och även en Halloween-kostymer bara för att nämna några.
En California Raisins Fan Club startades 1987 som innehöll en Grapevine Gazette nyhetsbrev.
Blackthorne Publishing släppte även 6 nummer av en serietidning med titeln California Raisins 3-D med 3D-glasögon.

Kanske den mest minnesvärda California Raisins varan, kom emellertid i form av små, California Raisins figurer.
Hardee restaurang kedja erbjöd dessa som en del av en kampanj för att Cinnamon 'N' russin kex.
Olika samlingar producerades 1987, 1988, 1991, och slutligen i 2001.

I början av 1990-talet, producerade Capcom en videospel för Nintendo Entertainment System med titeln California Raisins: The Grape Escape, där spelaren kontrollerar en California Raisin genom fem nivåer och slåss med olika onda frukt- och grönsakser som har stulit russinens musik.
Spelet fullföljdes och flera videospelskritiker recenserade det, men det blev aldrig släppt på den öppna marknaden.
Källa: Wikipedia

Wharble.Com California Raisins Figures
Föreslå En Länk

Klicka för större bild.