Figurer - Biet Maja (Biene Maja) & Div Bin

Biet Maja (även Biet Maya) är huvudkaraktären i två romaner av Waldemar Bonsels från början av 1900-talet. Romanerna användes som förlaga till en animerad TV-serie som producerades mellan 1975 och 1980 samt för en tecknad serietidning som utkom från och med 1976. 1926 respektive 2014 utkom filmer om biet Maja.
Böckerna med biet Maja är Biet Majas äventyr (originaltitel: Die Biene Maja und ihre Abenteuer) och Himmelsvolk. I romanerna förarbetar Bonsels sina barndomsminnen från Ahrensburg (Schleswig-Holstein) samt sina iakttagelser i parken vid slottet Schleißheim (nära München). Bredvid honungsbiet Maja förekommer flera andra insekter i böckerna.
Mellan 1924 och 1925 skapade regissören Wolfram Junghans en film om biet Maja. För filmen användes äkta insekter och därför tog produktionen två år.
2014 hade den tysk-kanadensiska animerade filmen Biet Maya (originaltitel: Die Biene Maja) premier.
Figurerna för TV-serien och för filmen från 2014 formades av den amerikanska serietecknaren Marty Murphy. Serien var ett samarbete mellan det tyska TV-företaget ZDF och det japanska företaget Zuiyo Enterprises (senare namn Nippon Animation). De 104 episoderna visades av ZDF i Tyskland och Österrike.
Källa: Wikipedia

Föreslå En Länk

Klicka för större bild.