Figurer - Barbapapa

Barbapapa är både namnet på en rollfigur och namnet på en fiktiv familj/art av nämnda karaktär i en serie illustrerade barnböcker från Frankrike skapade på 1970-talet av Annette Tison och Talus Taylor. Originalböckerna är skrivna på franska, och namnet Barbapapa är en lekfull omskrivning av barbe à papa som är franska för sockervadd (ordagrant: "pappas skägg".

En serietidning med serier baserade på böckerna gavs ut av Semic Press 1977–1980.

Barbapapa själv är en vanligtvis päronformad, skär varelse med förmåga att ändra sin form till praktiskt taget vad som helst. Färg, struktur och massa verkar dock ej kunna ändras så om Barbapapa till exempel ändrar form till en kanin kommer han att se ut som en stor skär kanin.

Barbapapa föddes i en trädgård när Per vattnade sina blommor (i senare översättningar har Per bytt namn till Jakob). Efter många underhållande äventyr träffar han också på en hona av samma art kallad Barbamama. Barbamama är svart och har mer kvinnliga former. Även hon växte upp ur jorden på samma mirakulösa sätt. Tillsammans producerar de sju barn, på ett mer traditionellt sätt genom att Barbamama lade sju ägg, som lades i jorden för att utvecklas.

Barbazoo (Barbidou), en gul kille, intresse för djur.
Barbalala (Barbalala), en grön tjej, intresse för musik.
Barbabok (Barbotine), en orange tjej, intresse för böcker.
Barbaskön (Barbouille), en svarthårig kille, intresse för konst.
Barbafin (Barbabelle), en lila tjej, intresse för skönhet.
Barbaflink (Barbibul), en blå kille, intresse för vetenskap.
Barbastark (Barbidur), en röd kille, intresse för mat och sport.
Källa: Wikipedia


Barbapapa.Com
Föreslå En Länk

Klicka för större bild.