Figurer - Astrosniks

Astrosniks kallas kort för Sniks, skapades 1975 av det tyska företaget Bullyland.

En Snik är ca 5 till 6 cm hög, och besitter en enorm styrka och intelligens.
De har antenner (de flesta har två, men Galaxo har bara en) och framträdande buckteeth.
Det finns en anmärkningsvärd rasmångfald; även om de flesta Sniks har grön hud (med gul eller orange hår), några är orange (med gult hår), svart (med silver hår), rosa eller blå hud.
En underart av Astrosniks, Marsmen Sniks (även känd som Walkman Sniks), inte har några armar eller synliga näsor. De har också ett brett utbud av hudtoner: blått, orange, rött, gult, grönt, svart och vit.

Sniks beskrivs som lycklig, älskvärda och vänliga. De sägs vara vetgiriga och dom njuter av livet och vänskap. Sniks kallas "vänner av mänskligheten", men arten och omfattningen av deras interaktion med människor har aldrig avslöjats.
Astrosniks har en gammal kultur som sägs ha utvecklats snabbt på grund av deras kommunikationssystem som kallas "Sniknet", som inte ska förväxlas med deras språk, "Sniklish". De gör rymdfärder, samt tidsresor.
Sniks ursprung är planetoiden Snikeria, som ligger nära Ceres, Pallas och Vesta. Detta innebär att Snikeria är mellan 469 och 950 km i diameter. Planetoiden är mobil, och drivs av den mystiska "Quasar-force". Miljoner år sedan flyttades till vårat Solsystem, fast i omloppsbana bakom Mars; där den permanent avskärmas av planeten och inte är synlig från jorden.
Med tiden blev Snikeria överbefolkad. Så många Sniks invandrade långsamt till Mars, och utvecklade ett underjordiskt system av vägar och matarledningar.

Släppt som flera uppsättningar av figurer i Tyskland på 1970-talet, var Astrosniks licensieras till cirka 50 tillverkare 1983 och 1984. En distrubitör för Astrosnik figurer under denna tid var McDonalds, som har utfärdat leksaker som en del av Happy Meal.

Sniks figurer tillverkades på nytt 1999.
Källa: Wikipedia

Bluebuddies.com
Föreslå En Länk

Klicka för större bild